Hozzávalók:
Elkészítés:
- Áztassuk be a babot egy éjszakára 1 csipet szódabikarbónás vízbe.
- Öblítsük le, szárítsuk meg következő nap.
- Adjuk a babot forrásban lévő vízhez, majd mérsékeljük a hőfokot közepesre.
- Adjuk hozzá a kurkumát, a sót és a fahéjat.
- Adjuk hozzá a káposztát is.
- Oliva olajon pirítsuk meg a piros kaliforniai paprikát, majd adjuk a babhoz.
- Pirítsuk meg a római köményt, törjük össze és adjuk a babhoz.
- Főzzük 30-40 percig, míg a bab megpuhul.
- Tálalás előtt szórjuk meg koriander levéllel.
Hozzávalók:
Elkészítés:
- Mossuk meg a dhalt, öntsük a forrásban lévő vízbe és főzzük 20 percig.
- Oliva olajon pirítsuk meg a paprikát és a spárgát, öntsük a dhalhoz a vajjal és a bazsalikommal együtt, majd főzzük még 10 percig.
- Sózzuk, és tálalás előtt keverjük bele a petrezselymet.
Rajma Dhal (Kidney bean - vesebab)
Hozzávalók
Elkészítés:
- Áztassuk be éjszakára a babot egy csipet szódabikarbónával.
- Öblítsük le és szárítsuk meg a babot.
- Forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá a babot, a burgonyát, a padlizsánt, a fahéjat és a kurkumát.
- Alacsony hőfokon főzzük 45 percig.
- Pirítsuk meg az őrölt koriandert és a paradicsomot ghíben.
- Pirítsuk meg szárazon az édeskömény magokat, és a főzés utolsó 15 percében adjuk a babhoz.
- Tálalás előtt keverjük bele a tejszínt és szórjuk meg korianderzölddel.
Hozzávalók:
Elkészítés:
- Áztassuk be a babot éjszakára egy csipet szódabikarbónával, másnap öblítsük át és hagyjuk megszáradni.
- Forraljuk fel a vizet a kurkumával, öntsük bele a babot majd közepes hőfokon főzzük kb. 1 órát vagy többet, míg meg nem puhul.
- Pirítsuk a csicseriborsó lisztet és a kókuszt világos arany színűre, majd keverjük a babhoz, hogy besűrítse. Ha szükséges, adjunk hozzá vizet vagy joghurtot, hogy szósz-jellege legyen.
- Tálalás előtt 5 perccel keverjük bele a tejszínt és szórjuk meg apróra vágott koriander levéllel.
Hozzávalók:
Elkészítés:
- Forraljuk fel a vizet öntsük bele a megmosott lencsét, majd közepes hőfokon főzzük kb 30 percig. Adjuk hozzá a kurkumát, a sót és az édesburgonyát.
- Egy serpenyőben pirítsuk meg a ghín a paprikát majd az édeskömény magokat és az őrölt koriandert is. Amikor a paprika nagyjából megpuhult, adjuk az egészet a lencséhez.
- Főzzük addig, míg az édesburgonya teljesen megpuhul, akkora kész a lencse is
- Tálalás előtt 5 perccel öntsük bele a tejszínt, és ha szeretnénk, szórjuk meg apróra vágott koriander levéllel.
Hozzávalók:
Elkészítés:
- Mossuk meg néhányszor a rizst, míg tiszta vizet nem tudunk leönteni róla.
- Forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá a rizst és a sót, majd tegyük takarékra és tegyük fedőt a fazékra.
- Lassú tűzön pároljuk 15-20 percig, majd húzzuk le a tűzről és hagyjuk további 5-10 percig állni.
- Közben pirítsuk meg a vajon a fűszereket és a felkockázott sajtot.
- Tegyük tálaló edénybe a rizst, adjuk hozzá a sajtot és a mazsolát, és tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott koriander zölddel.
Hozzávalók:
Elkészítés:
- Mossuk meg néhányszor a rizst, míg tiszta vizet nem tudunk leönteni róla.
- Forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá a rizst és a sót, majd vegyük a tűzhelyet takarékra és tegyük fedőt a fazékra.
- Lassú tűzön pároljuk 15-20 percig, majd húzzuk le a tűzről és hagyjuk további 5-10 percig állni.
- Közben pároljuk vagy főzzük meg az apróra vágott krumplit és a karfiolt.
- Az olajon pirítsuk meg a gyömbért, aztán adjuk hozzá a paprikát.
- Tegyük tálaló edénybe, adjuk hozzá a zöldségeket, és tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott koriander zölddel
Hozzávalók:
Elkészítés:
- Alaposan mossuk meg a rizst
- Forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá a sót, a fűszereket és a rizst, tegyünk rá fedőt és pároljuk 15-20 percig.
- Ha elkészült, hagyjuk állni 5-10 percig.
-Pirítsuk meg ghíben a zöldségeket, majd keverjük a rizshez.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Elkészítés:
- Alaposan mossuk meg a rizst
- Forraljuk fel a vizet és a kókusztejet, adjuk hozzá a sót, a kardamom magokat és a rizst, tegyünk rá fedőt és pároljuk 15 percig, ez után adjuk hozzá a kókuszreszeléket. Pároljuk még további 5 percig.
- Ha elkészült, hagyjuk állni 5-10 percig.
Hozzávalók:
Elkészítés:
-Alaposan mossuk meg a rizst
- Forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá a rizst és a sót, lefedve, lassú tűzön pároljuk 15-20 percig, majd hagyjuk 5-10 percig állni.
- Pirítsuk meg a ghíben a házisajt kockákat és a mandulát arany színűre, adjuk hozzá a koriander magokat, a paprikát és a mazsolát.
- Szedjük a rizst tálaló edénybe, keverjük hozzá a pirított összetevőket.
- A felaprított koriander leveleket közvetlenül tálalás előtt szórjuk rá.