Egész mungóbab (zöld mungóbab)
Hozzávalók:
Elkészítés:
- Válogassuk át a zöld mungóbabot, mossuk meg alaposan és áztassuk egy éjszakán át.
- Öntsük le a vizet a mungóbabról
- Adjuk forrásban lévő vízhez, öntsük bele a kurkumát, sót, babérlevelet és a sárgarépát.
- Fedjük le és főzzük 30-40 percig.
- Ghíben pirítsuk meg az édesköményt, a gyömbért és a paradicsomot, majd adjuk a dhalhoz.
- Tálalás előtt keverjük bele a koriander levelet, a cukrot és a citromlét.
- Rizzsel vagy levesként tálaljuk.
Hozzávalók:
Elkészítés:
- Mossuk meg a mungobabot, adjuk a forrásban lévő vízhez.
- Tegyük hozzá a kurkumát és a sót, főzzük 20 percig.
- Egy serpenyőben pirítsuk meg a mustármagot, a gyömbért, a római köményt és az asafoetidát.
- Adjuk a zöldségeket a fűszerekhez, főzzük 5 percig, majd öntsük a dhalhoz.
- Addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
Hozzávalók:
Elkészítés:
- Mossuk meg a mungóbabot, adjuk a forrásban lévő vízhez.
- Adjuk hozzá a sót és a kurkumát.
- Egy serpenyőben közepes hőfokon pattogtassuk ki a mustármagokat ghíben, adjuk hozzá a gyömbért és a sütőtököt, pirítsuk néhány percig.
- Adjuk a fűszereket a dhalhoz, fedjük le és főzzük kb 20 percig.
- Őröljük meg a koriander magokat, és a főzés vége felé adjuk a dhalhoz.
- Tálalás előtt keverjük bele a korianderzöldet és a citromlét.
- Rizzsel vagy levesként tálaljuk.
Hozzávalók:
Elkészítés:
- Mossuk meg a lencsét, és öntsük a forrásban lévő vízbe.
- Rakjunk rá fedőt és főzzük 20 percig.
- Sózzuk, adjuk hozzá a fahéjt, szerecsendiót, kurkumát, görögszénát.
- Ghíben pirítsuk meg a gyömbért és a római köményt, majd öntsük bele az apróra vágott sütőtököt és süssük még 5-6 percig.
- Öntsük a fűszeres tököt a lencséhez, majd főzzük addig, míg megpuhul a tök (és a lencse).
- Tálalás előtt keverjük bele a tejszínt.
Rizzsel tálaljuk.
Hozzávalók:
Elkészítés:
- Alaposan mossuk meg a rizs
- Tegyük fel a vizet melegedni
- Ghíben pirítsuk meg a fűszereket, a kesudiót és a mazsolát, adjuk hozzá a rizst és a joghurtot.
- Adjuk hozzá a forrásban lévő vizet, tegyünk rá fedőt és pároljuk 20 percig.
- Ha elkészült, hagyjuk állni 5-10 percig, mielőtt tálalóedénybe tennénk.
Hozzávalók:
Elkészítés:
-Alaposan mossuk meg a rizst
- Forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá a rizst és a sót, lefedve, lassú tűzön pároljuk 15-20 percig, majd hagyjuk 5-10 percig állni.
- Pirítsuk meg a ghíben a házisajt kockákat és a mandulát arany színűre, adjuk hozzá a koriander magokat, a paprikát és a mazsolát.
- Szedjük a rizst tálaló edénybe, keverjük hozzá a pirított összetevőket.
- A felaprított koriander leveleket közvetlenül tálalás előtt szórjuk rá.
Hozzávalók:
Elkészítés:
- Alaposan mossuk meg a rizst.
- Forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá a fahéjat és a gyömbért.
- Pattogtassuk ki a mustármagokat ghíben, adjuk hozzá a kókuszt és enyhén pirítsuk meg. Adjuk hozzá a banánt, a rizst és a forrásban lévő vizet.
- Tegyünk rá fedőt és takarék lángon pároljuk 15-20 percig, majd a tűzről levéve pihentessük 5-10 percig.
Hozzávalók:
Elkészítés:
- Alaposan mossuk meg a rizs
- Forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá a rizst és a sót, tegyünk rá fedőt és pároljuk 20 percig.
- Ha elkészült, hagyjuk állni 5-10 percig.
- Ghíben pirítsuk meg a gyömbért, majd a koriandert és a paprikát.
- Tegyük a rizst tálaló edénybe, keverjük hozzá a fűszereket, a sajtot, a napraforgó magot és a mazsolát.
- Tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott koriander levéllel